Maak kennis met de medewerkers van NWEA

Niels Blaauwbroek
Niels BlaauwbroekBranchespecialist Netinfrastructuur
Niels weet alles over de netten in Nederland. Met deze kennis werkt hij hard aan het optimaal gebruik van de netten voor onze leden. Hiervoor werkte Niels bij netbeheerder Stedin en heeft hij zijn PhD gehaald aan de TU/e.
Ron Eman
Ron EmanInterim directeur
Als interim directeur van NWEA initieert, mobiliseert en faciliteert Ron de volgende groeifase van de vereniging en is hij verantwoordelijk voor het functioneren van het bureau. Daar ‘heb ik veel zin in, want er staat de komende jaren veel te gebeuren’. Het speelveld is uitermate boeiend en er moet worden versneld. Ron heeft 15 jaar bestuurlijke en directie ervaring met een diversiteit aan invalshoeken.
André Craens
André CraensSenior branchspecialist
Met veel energie werkt André samen met stakeholders aan verduurzaming van de industrie door middel van elektrificatie en groene waterstof. Daarnaast heeft hij financiën en de commissie veiligheid & gezondheid in zijn portefeuille.
Rik Harmsen
Rik HarmsenBranchespecialist Wind op Land
Rik coördineert onder andere de public affairs van NWEA. Verder houdt hij zich bezig met participatie en ruimtelijke ontwikkelingen van wind op land. Daarvoor was hij o.a. werkzaam in de Tweede Kamer.
Marjet Heins
Marjet HeinsAdviseur Pers & Media
Marjet is altijd op zoek naar nieuws. Windenergie krijgt steeds meer aandacht in de media, het is voor NWEA belangrijk om ons verhaal te vertellen. Dus is ze contactpersoon voor journalisten die iets willen met windenergie. Marjet werkt voor meerdere organisaties in de energietransitie.
Karen Kooi-de Bruijne
Karen Kooi-de BruijneBranchespecialist Wind op Land
Karen is expert windenergie op land bij NWEA met een focus op financiële en regulatorische zaken. Zij heeft een achtergrond als geoloog en werkte eerder onder andere bij de Universiteit Utrecht en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Karin Luimers
Karin LuimersManagementassistent
Karin ondersteunt het Bestuur en de Directeur. Daarbuiten draagt zij zorg voor de financiële, personele en facilitaire kantoorzaken. Voordat zij bij NWEA kwam werkte zij onder andere bij zorgverzekeraars Univé en VGZ, bij Holland Casino en bij Rijnstate Ziekenhuis.
Jimmy Mulkens
Jimmy MulkensJunior branchespecialist
Jimmy houdt zich bezig met wind op land dossiers, en focust daarbij op ruimtelijke vraagstukken zoals geluid & slagschaduw, de omgevingswet en bestaande windparken. Hiervoor heeft zij ervaring opgedaan als projectleider bij Save Plastics en bij Stichting Technotrend.
Sascha van Rooijen
Sascha van RooijenDirecteur
Sascha stuurt Team NWEA aan en richt zich op de strategie en positionering van NWEA. Sascha heeft een achtergrond in economie, landbouw en psychologie en een zeer ruime ervaring als consultant, onderzoeker en manager op het gebied van klimaatverandering, duurzame energie en milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.
Leon Straathof
Leon StraathofBranchespecialist Netinfrastructuur & -Regulering a.i.
Leon houdt zich binnen NWEA bezig met het versnellen en betaalbaarder maken van de inpassing van windenergie in het elektriciteitsnet en met de daarvoor relevante wet- en regelgeving.
Hans Timmers
Hans TimmersVoorzitter
Als voorzitter van NWEA geeft Hans mede vorm en leiding aan visie, ambitie en professionaliteit binnen NWEA. Daarbij staat bestuurlijke verbinding gericht op groei en resultaat centraal. Daarnaast is hij ook bestuurslid bij de NVDE en bij TKI Wind op Zee. Hans was eerder onder meer Directeur Particulieren bij Rabobank.
Bastiaan Vader
Bastiaan VaderBranchespecialist Human Capital / IMVO
Bastiaan is belast met zaken rondom Human Capital en IMVO, en is daarnaast coordinator voor de Stichting Career. Hij is afgestudeerd als Politiek Geograaf en bekleedde diverse functies in bedrijfsleven en onderwijs.
Daniëlle Veldman
Daniëlle VeldmanCRM Manager
Daniëlle’s taak bij NWEA bestaat uit ledenwerving en -binding en aanverwante activiteiten zoals evenementen, exportpromotie en netwerkbijeenkomsten. Zij heeft ruime ervaring in marketingfuncties binnen de internationale aannemerij.