Maak kennis met de medewerkers van NWEA

Niels Blaauwbroek
Niels BlaauwbroekBranchespecialist Netinfrastructuur
Niels weet alles over de netten in Nederland. Met deze kennis werkt hij hard aan het optimaal gebruik van de netten voor onze leden. Hiervoor werkte Niels bij netbeheerder Stedin en heeft hij zijn PhD gehaald aan de TU/e.
Ron Eman
Ron EmanInterim directeur
Als interim directeur van NWEA initieert, mobiliseert en faciliteert Ron de volgende groeifase van de vereniging en is hij verantwoordelijk voor het functioneren van het bureau. Daar ‘heb ik veel zin in, want er staat de komende jaren veel te gebeuren’. Het speelveld is uitermate boeiend en er moet worden versneld. Ron heeft 15 jaar bestuurlijke en directie ervaring met een diversiteit aan invalshoeken.
André Craens
André CraensBranchspecialist
Met veel energie werkt André samen met leden en stakeholders aan het realiseren van nieuwe windparken op zee. Van de huidige tender van windkavels tot 2050 doelstellingen van offshore wind, en alles wat daar voor nodig is. Verder werkt hij mee aan het verduurzamen van de industrie, met name doormiddel van directe elektrificatie en flexibel verbruik.
Kees Stiggelbout
Kees StiggelboutBranchespecialist
Rik Harmsen
Rik HarmsenBranchespecialist Wind op Land
Rik coördineert onder andere de public affairs van NWEA. Verder houdt hij zich bezig met participatie en ruimtelijke ontwikkelingen van wind op land. Daarvoor was hij o.a. werkzaam in de Tweede Kamer.
Esther Sloots
Esther SlootsCommunicatie adviseur
Karen Kooi-de Bruijne
Karen Kooi-de BruijneBranchespecialist Wind op Land
Karen is expert windenergie op land bij NWEA met een focus op financiële en regulatorische zaken. Zij heeft een achtergrond als geoloog en werkte eerder onder andere bij de Universiteit Utrecht en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Karin Luimers
Karin LuimersManagementassistent
Karin ondersteunt het Bestuur en de Directeur. Daarbuiten draagt zij zorg voor de financiële, personele en facilitaire kantoorzaken. Voordat zij bij NWEA kwam werkte zij onder andere bij zorgverzekeraars Univé en VGZ, bij Holland Casino en bij Rijnstate Ziekenhuis.
Marjolein Engels
Marjolein EngelsBranchespecialist
Marjolein haar taak binnen NWEA is om zich bezig te houden met het dossier veiligheid en gezondheid voor wind op zee. Zij komt uit de internationale offshore aannemerij en met haar ervaring in veiligheid, tender management en projectmanager wil zij bijdrage aan de aanpak van uitdagende offshore wind ontwikkelingen.
Sascha van Rooijen
Sascha van RooijenDirecteur
Sascha stuurt Team NWEA aan en richt zich op de strategie en positionering van NWEA. Sascha heeft een achtergrond in economie, landbouw en psychologie en een zeer ruime ervaring als consultant, onderzoeker en manager op het gebied van klimaatverandering, duurzame energie en milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.
Leon Straathof
Leon StraathofBranchespecialist Netinfrastructuur & -Regulering a.i.
Leon houdt zich binnen NWEA bezig met het versnellen en betaalbaarder maken van de inpassing van windenergie in het elektriciteitsnet en met de daarvoor relevante wet- en regelgeving.
Jan Vos
Jan VosVoorzitter
Nicole Buissing
Nicole BuissingCommunity manager
Het is goed te denken over en te bouwen aan elke dag na vandaag. Dat mag en dat doen we met elkaar! Nicole is Community Manager en de verbinder tussen de leden en de collega’s van NWEA.
Ze is trots dat ze een bijdrage mag leveren aan het grootste en actiefste Windenergie netwerk van Nederland en deel uitmaakt van het getalenteerde team en het bestuur van NWEA. Voor meer informatie over NWEA kun je haar altijd bellen.
Daniëlle Veldman
Daniëlle VeldmanCRM Manager
Daniëlle’s taak bij NWEA bestaat uit ledenwerving en -binding en aanverwante activiteiten zoals evenementen, exportpromotie en netwerkbijeenkomsten. Zij heeft ruime ervaring in marketingfuncties binnen de internationale aannemerij.