Kom ook werken in de wind!

Werkgelegenheid en opleiding binnen de windsector zijn thema’s die onze onverdeelde aandacht hebben. Als verbinder binnen de sector zijn wij steeds op zoek naar manieren om relevante partijen aan elkaar te koppelen. De windsector biedt interessante perspectieven voor mensen die willen werken in de wind. Het onlangs verschenen rapport ‘Werkgelegenheid Offshore Windenergie geeft inzicht in de hoeveelheid mankracht en competenties die nodig zijn voor de uitrol van wind op zee in de jaren tot en met 2023.

Onze leden die zich hebben gespecialiseerd in de arbeidsmarkt hebben regelmatig interessante vacatures voor banen binnen de windsector. Een overzicht daarvan is te vinden op deze pagina.

Senior specialist windenergie
Senior specialist windenergie
Als Specialist ben je een spin in het web en help je bijvoorbeeld de experts bij onze leden sectorbrede knelpunten aan te pakken en in sectorbeleid of regelgeving te verankeren. Jij bent ook secretaris van relevante (sub)commissies van de vereniging waar leden met elkaar beleid afstemmen. Ook vertegenwoordig je de sector in gesprek met de overheid en toezichthouders, zoals bijvoorbeeld SODM, ISZW en de Kustwacht als het over veiligheidsonderwerpen gaat en vertegenwoordig je de sector in de stuurgroep IMVO Duurzame Energie bij de SER.
Asset Manager Renewable Assets
Asset Manager Renewable Assets
Als Asset Manager ben jij het aanspreekpunt voor een aantal assets (windparken en/of walstroominstallaties) in ons portfolio. Een dynamische functie met een mix van strategische- & taakgerichte verantwoordelijkheden.
Beleidsmedewerker zonne-energie
Beleidsmedewerker zonne-energie
Als Beleidsmedewerker bij Holland Solar krijg je een unieke kans om ervaring op te doen op het gebied van beleidsbeïnvloeding en -implementatie op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Jij wordt actief in een boeiend netwerk van beleidsambtenaren, netbeheerders, zonne-energiebedrijven en collega brancheorganisaties.
Troubleshooting Technician – Ijmuiden
Troubleshooting Technician – Ijmuiden
Do you have hands-on mechanical, hydraulic or electrical experience and would like to work on maintenance and service of wind turbines? Join Vestas as a Service Technician and work with innovative technologies around 100 meters above the ground. Become a part of Vestas Service Department servicing the biggest fleet of wind turbines.
Project Ontwikkelaar
Project Ontwikkelaar
In deze functie als Projectontwikkelaar werk je in jouw werkgebied aan het identificeren van nieuwe kansen en het verzilveren van mogelijkheden o.a. door een passende klant propositie te ontwikkelen.
Diverse vacatures
Diverse vacatures
Ventolines heeft een duidelijke missie: we streven naar een wereld waarin duurzame energievoorzieningen waardevol zijn voor iedereen. Of het nu gaat om coöperaties, buurtverenigingen, investeerders, boeren, energieleveranciers, overheden of consumenten. In onze wereld brengt duurzame energie iedereen vooruit.
Wilt u hier deel van uit maken er zijn verschillende vacatures beschikbaar.
Servcie Technician – Zeeland
Servcie Technician – Zeeland
Do you have hands-on mechanical, hydraulic or electrical experience and would like to work on maintenance and service of wind turbines? Join Vestas as a Service Technician and work with innovative technologies around 100 meters above the ground. Become a part of Vestas Service Department servicing the biggest fleet of wind turbines.
Beleidsadviseur
Beleidsadviseur
Klimaat en de weg naar hernieuwbare energie staan hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Ook bij bedrijven is urgentie. De ambities van de windsector zijn dan ook hoog. Om de energietransitie te versnellen en te begeleiden zijn wij op zoek naar een ervaren beleidsadviseur. Iemand die de verbindende factor is tussen vereniging NWEA en onze belangrijkste stakeholders. Dit zijn leden, ministeries en politici maar ook provincies, gemeentes en omliggende brancheverenigingen en industriële partijen. Hiervoor ben je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de energiesector, binnen het politieke speelveld op diverse niveaus en de maatschappij en je maakt de juiste koppeling met de strategie en doelstellingen van branchevereniging NWEA.
HR Adviseur
HR Adviseur
Als HR adviseur werken in de wereld van windtechniek bij OutSmart in Arnhem! In deze functie ben je verantwoordelijk voor recruitment, payrolling, onboarding en ontwikkeling van de HR-processen. Wij geloven in jou en zorgen voor onze medewerkers, daarom behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden!
Diverse Vacatures
Diverse Vacatures
Trebu Technology B.V. is een specialist op het gebied van hydraulische remsystemen. Trebu Technology ontwerpt, produceert en beheert hydraulische systemen voor o.a. windturbines, bewegende zonnepanelen, havenkranen, staalfabrieken en mijnbouw. We zijn gevestigd in Nederland, China en India. In Rotterdam worden alle systemen ontwikkeld en geproduceerd voor de Europese markt.
Service Engineer Offshore Wind
Service Engineer Offshore Wind
CORROSION houdt zich sinds 1993 bezig met het beschermen van offshore windparken, schepen en onshore-toepassingen. Van ons bescheiden begin in het plaatsje Moerkapelle in Nederland, zijn we uitgegroeid tot een internationaal erkende leider in creatieve, duurzame, ultramoderne oplossingen in corrosie en kathodische bescherming. CORROSION is marktleider in het milieuvriendelijk beschermen van funderingen van windturbines door middel van ICCP.
Product Manager Up-Tower Cranes
Product Manager Up-Tower Cranes
As Product Manager, Up-tower Cranes, you will be the driving force with respect to sales and product development of the company’s up-tower cranes portfolio. As a dynamic engineer who is committed to making a making a positive difference in the wind energy industry, you will assure that KenzFigee further develops its position and realizes strong growth in the wind energy market. You enjoy working with clients and developing new technology.
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
Deutsche Windtechnik B.V. levert al sinds 2015 inspectie- en onderhoudsdiensten voor windparken op zee en op land. Wij dragen op deze manier heel actief bij aan een duurzame samenleving en een stabiele energievoorziening voor iedereen. We zijn een technisch bedrijf met aandacht voor de mensen die het werk tot een succes maken. Om ons groeiend klantenbestand te blijven bedienen, willen wij ons team uitbreiden en hebben we verschillende vacatures open staan.
Medior adviseur duurzame energie
Medior adviseur duurzame energie
Als een relatief jong bedrijf, gestoeld op een rijke ervaring, dragen wij met onze klanten een steentje bij aan duurzame oplossingen van energie-, klimaat- en milieuvraagstukken. Denk daarbij aan grote en kleine projecten op het gebied van windenergie op land en op zee, maar ook zonne-energie en waterstof en energieopslag. Als werkgever zijn we trots op onze cultuur, die we hoog in het vaandel hebben. Werken bij Pondera betekent sámenwerken met kundige collega’s die net zo begaan en gedreven zijn als jij en werken in een informele sfeer in een team wat voor elkaar staat!
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
Tasman Professionals is een werving, selectie en consultancybureau voor technische professionals. Bij Tasman Professionals draait het om de kandidaat en zijn of haar talent en passie. Wij gaan de uitdaging aan om een geschikte baan voor je te vinden via ons netwerk. Wij doen dit met een persoonlijke benadering en gaan voor een langetermijnrelaties met onze kandidaten en opdrachtgevers.
Onze expertise is het bemiddelen van mechanische en elektrotechnische specialisten, project en maintenance engineers, werkvoorbereiders en project supportmedewerkers. Tasman Professionals kan je bemiddelen naar de baan die aansluit bij jouw skills en ambitie.
Senior Design Engineer
Senior Design Engineer
Are you an engineer who is looking for exciting projects in heavy machinery and offshore handling equipment? We are looking for a Senior Design Engineer with ambition and capacity to grow to join our team.
As Design Engineer you will work in teams together with motivated colleagues such as other Design Engineers and Structural engineers on heavy engineering projects mainly for handling, lifting and supporting materials and equipment.
Diverse functies on- & offshore
Diverse functies on- & offshore
IX Wind levert adviesdiensten aan bedrijven op het gebied van windenergie en gerelateerde hernieuwbare energie projecten. We begeven ons op het snijvlak van technische, financiële en juridische aspecten van een windpark. Zowel in Nederland als internationaal. Wij biedeneen kans om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een groeiend bedrijf dat haar steentje bijdraagt bij de ontwikkeling van zon- en windprojecten in Nederland en ver daar buiten.
Diverse functies onshore
Diverse functies onshore
Pure Energie is een sociaal bedrijf met ruim 100 enthousiaste medewerkers die een stap extra durven te zetten en zich niet bij de eerste tegenslag uit het veld laten slaan.

De collega’s zetten zich elke dag in om de wereld een stukje groener te maken. En met succes! We zijn al 8x op rij uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland.

Diverse functies offshore
Diverse functies offshore
Voor de kust van Scheveningen tot Zandvoort bouwt Vattenfall het windpark Hollandse Kust Zuid. Werken bij windpark Hollandse Kust Zuid betekent een uitdagende baan met veel kansen voor de toekomst, waarin jij een directe bijdrage levert aan een fossielvrije toekomst van Nederland.
Diverse functies onshore
Diverse functies onshore
Prowind is een uniek bedrijf, wij onderscheiden ons in de sector door principieel te kiezen voor burgerparticipatie. Prowind initieert en realiseert burgerprojecten voor duurzame energieopwekking. Dat doen we op basis van actieve participatie, waarbij we op professionele, flexibele en transparante wijze samenwerken met alle belanghebbenden en respectvol omgaan met mens, dier en milieu.
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
Oceanwide heeft diverse interessante vacatures voor diegene die in de Wind Energy sector zou willen werken of een volgende stap willen maken. Dit kan zijn onshore bijvoorbeeld administratief, project management en/of offshore bijvoorbeeld technician, client rep., project supervisor etc. Klik hieronder voor het actuele aanbod van vacatures.
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
Atlas Professionals heeft carrière mogelijkheden binnen de gehele waardeketen van on- en offshore wind – van ideeën tot installatie. Er zijn rollen voor mensen die windparken ontwerpen en ontwikkelen, voor hen die de turbines voormonteren, voor heavy lift schepen die de jackets en monopiles gaan installeren gevolgd door mensen voor operatie en onderhoud.
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
Since 1988, iPS Powerful People is the global partner for Maritime, Energy, and Civil engineering companies dealing with complex challenges in the area of recruitment and payroll services. We offer in-depth knowledge of recruitment and legislation allowing us to anticipate our clients’ needs.
Diverse functies on- en offshore
Diverse functies on- en offshore
kWh People is gespecialiseerd in recruitment, talentscouting, executive search en interim opdrachten voor functies op HBO en WO niveau binnen de energiesector. Met een landelijk netwerk van energie organisaties en professionals heeft kWh People onder andere de volgende functies bemiddeld in de Windsector: Construction Manager, Manager PPA , Windturbine Specialist, Project Developer en WTG Package Manager.
Diverse functies onshore
Diverse functies onshore
E-Connection ontwikkelt, bouwt en beheert windenergieprojecten en is gespecialiseerd in complexe en vernieuwende projecten. E-Connection bestaat uit een kern van hoogwaardige professionals, die alle benodigde disciplines en vaardigheden bij elkaar brengen.