Oranje wind Power II, dochteronderneming van RWE AG krijgt een vergunning voor het bouwen van 700 MW aan windturbines op kavel VII van Windenergiegebied Hollandse Kust West op de Noordzee. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bekend gemaakt.

Voor het eerst heeft de overheid bij de toekenning van deze subsidievrije vergunning, naast kwalitatieve eisen ook een financieel bod gevraagd van maximaal 50 miljoen euro.

Jan Vos, voorzitter NWEA: “Windparken moeten goed geïntegreerd en ingepast worden, hoe duurzamer hoe beter. De inpassing voor deze tender had de focus op systeemintegratie in de breedste zin van het woord. NWEA is heel benieuwd hoe die door de winnaar is ingevuld en wat er gebeurt met alle goede ideeën die zijn ingebracht door andere partijen. Daarom is het goed dat ook in de komende tender van IJVer wederom kwaliteit een belangrijk criterium is.

Het windenergiegebied Hollandse Kust (west) (HKW) ligt 28,6 zeemijl (53 kilometer) van de Nederlandse westkust. Binnen het windenergiegebied liggen 2 kavels: HKW VI en VII. Voor de vergunning voor de ontwikkeling van het windenergiegebied Hollandse Kust (west) schreef de Nederlandse overheid tenders uit, waarvan vandaag kavel VII gegund is. De winnaar van Kavel VI wordt uiterlijk 15 december bekend gemaakt.

NWEA feliciteert Oranje wind Power II met het winnen van de vergunning voor Kavel VII van Hollandse Kust West en wenst hen veel succes met de verdere voorbereidingen en de bouw van het windpark.