Branchevereniging NWEA organiseert gedurende het jaar een groot aantal evenementen, zowel nationaal als internationaal, om leden onderling te verbinden, kennis te delen en om de Nederlandse windsector te promoten in het buitenland. Deelname aan de evenementen is doorgaans gratis of er geldt een gereduceerd ledentarief. In samenwerking met DOB Academy en PAOTM wordt een gevarieerd cursusaanbod verzorgd op het gebied van verschillende onderwerpen gerelateerd aan de windsector.

Raadpleeg de complete agenda voor een actueel overzicht van de evenementen.

Algemene Ledenvergadering

De ALV vindt tweemaal per jaar plaats in april en november. Op deze vergadering worden de actuele verenigingszaken besproken en krijgen nieuwe leden de kans zich voor te stellen door middel van een korte bedrijfspitch. De ALV wordt traditioneel afgesloten met een netwerkborrel voor de leden. Bekijk de actuele NWEA evenementen hier.

Ledenbijeenkomsten

NWEA organiseert gedurende het jaar verschillende bijeenkomsten die gericht zijn op het verstevigen van het netwerk of het delen van kennis. Jaarlijks vindt op uitnodiging een CEO diner plaats voor Wind op Zee en Wind op Land. In januari organiseren wij de nieuwjaarsbijeenkomst “Wind in Nederland”. Bekijk de actuele NWEA evenementen hier.

WindDay

De WindDay is een jaarlijks terugkerende evenement dat bestaat uit een conferentie en een netwerkplein. Dit evenement verbindt belanghebbenden binnen de Nederlandse windsector en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van windenergie op land en op zee. WindDays 2021 vindt plaats in Den Haag 0p 30 september. Meer informatie op de website windday.nl

Dutch Village

Op grote internationale beurzen en conferenties verzorgt NWEA een Holland paviljoen onder de naam Dutch Village, samen met partners HHWE, IRO en NMT. In de afgelopen jaren deden meer dan 80 bedrijven mee aan de WindEurope beurs in Amsterdam en de WindEnergy beurs in Hamburg. In november 2021 staat Dutch Village op de Electric City in Kopenhagen. Voor 2022 staat WindEnergy in Hamburg weer op het programma. De laatste informatie over Beurzen en Conferenties vindt u hier.

Handelsmissies

NWEA organiseert gedurende het jaar verschillende handelsmissies die gericht zijn op handelsbevordering en het verstevigen van het internationale netwerk. Onder het overkoepelende merk “wind & water works” wordt voor offshore missies doorgaans samengewerkt met partners HHWE, IRO, NMT en de Nederlandse overheid (via RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De laatste informatie over onze handelsmissies vindt u hier.

Cursussen

Leden van NWEA kunnen (tegen de geldende tarieven) gebruik maken van het veelzijdige cursusaanbod dat wordt verzorgd door DOB Academy en PAOTM. De actuele cursusagenda vindt u hier.