Door de groei van het aantal windturbines in Nederland op land en op zee worden wij een steeds grotere speler in de energiesector. Daarnaast staat veiligheid in de windsector hoog in het vaandel. Door deze combinatie van factoren zijn wij lid geworden van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

“De SSVV is een samenwerkingsverband van 23 (branche)organisaties uit de Nederlandse industrie. Onze missie is om werken in een risicovolle omgeving voor iedereen in de keten, van opdrachtverlening tot uitvoering, structureel veiliger en gezonder te maken.” Het meest bekende voorbeeld hiervan is de VCA-checklist. Alle bedrijven die actief zijn in risicovolle omgevingen en/of risicovolle werkzaamheden uitvoeren kunnen hiermee aantonen dat zij veilig werken volgens een internationaal erkend systeem.

Gedeelde bestuurszetel

Met ons lidmaatschap van deze vereniging gaan wij ook een bestuurszetel delen met NOGEPA. Al jarenlang zet NOGEPA de standaard gezet voor veilig werken in de olie- & gassector op land en zee. Wij zijn blij dat wij samen met hen kunnen optrekken op het veiligheidsdossier, en dat wij nu ook gezamenlijk deze bestuurszetel gaan bekleden. Vanuit het NWEA bestuur is Natasja Seesink afgevaardigde voor deze zetel. De input vanuit de sector zal worden afgestemd met de commissie Veiligheid & Gezondheid.

Meer weten over de SSVV? Kijk op hun website: www.ssvv.nl