NWEA gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. Hans Timmers stopt per 1 juli 2022 als voorman van de windsector en gaat zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Hans is sinds zeven jaar voorzitter van de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA). In deze periode is de windsector enorm gegroeid. De wind is één van de belangrijkste bronnen van hernieuwbare energie en staat volop in de publieke en politieke belangstelling. Dat vraagt veel van de sector. Bij deze professionalisering hoort ook een professionalisering van de branchevereniging NWEA. Achter de schermen is daar door het bestuur afgelopen jaar hard aan gewerkt. Hans heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

Hans Timmers heeft aangegeven zich de komende jaren te willen inzetten voor de groei van zijn eigen bedrijf dat onder meer advieswerk en projecten in de windsector doet. Deze ambitie is niet te verenigen met een rol als onafhankelijk voorzitter van de vereniging NWEA.

Een commissie uit het Algemeen Bestuur gaat aan de slag met de opvolging. Hans zal tot die tijd zijn taken gefaseerd overdragen aan het NWEA bestuur.

Wij danken Hans voor zijn inzet en passie en wensen hem het beste in de toekomst.