Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf uit Enschede. Al meer dan twintig jaar werkt het bedrijf aan de verduurzaming van Nederland door eigen windmolens en zonneparken te realiseren. Iedereen, zowel particulier als bedrijf, kan de groene stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen door klant te worden van Pure Energie.
Pure Energie heeft kennis van alle facetten: van locatieonderzoek, planologische procedure en omgevingsproces tot bouw en beheer van windmolens en zonneparken en het leveren van groene stroom.

Inmiddels levert Pure Energie ook zonnepanelen aan bedrijven en particulieren. Pure Energie levert klanten alleen de stroom die het zelf opwekt met de eigen windmolens en zonneparken die in Nederland staan. Daarom is Pure Energie al meerdere jaren uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Bij de ontwikkeling en realisatie van wind- en zonneparken werkt Pure Energie bij voorkeur nauw samen met de omgeving. Voor Pure Energie is gedeeld eigenaarschap met de omgeving ook vanzelfsprekend, bijvoorbeeld doordat een lokale energiecoöperatie mede-eigenaar wordt van het wind- of zonnepark.