SAMEN HELPEN REDDEN

Wij zijn de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Wij redden mens en dier in nood op zee of de ruime binnenwateren van ons land. Dat doen we sinds 1824 vrijwillig, belangeloos en onafhankelijk. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, onder alle weersomstandigheden staan wij klaar als we worden opgeroepen. De KNRM helpt of redt iedereen die dat nodig heeft.

Wij zijn een onafhankelijk goed doel, ontvangen geen subsidies en bestaan dankzij donateurs. Met hun steun kunnen wij nu en in de toekomst veilig uitvaren.

Onze missie is het redden en voorkomen van slachtoffers op zee en het ruime binnenwater. In onze visie geven we daaraan invulling met onze onderstaande kerntaken. Dat doen we, dankzij de steun van donateurs, kosteloos en voor iedereen die daarom vraagt in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. Of het nu gaat om zeevarenden, watersporters of strandbezoekers.

Preventief mensen redden doen we door onze veiligheidskennis te delen via de preventiecampagnes onder het motto Veilig uit, veilig thuis!’  We geven tips om de veiligheid te vergroten en maken watersporters bewust van de risico’s in en op het water.