EAGLE-ACCESS BV (EA) heeft voor het offshore overbrengen van mensen en goederen, het EAGLE-ACCESS Systeem ontwikkeld. Het eerste prototype wordt gereed gemaakt voor productie. Eind 2019 zijn de sea trials gepland en wordt het prototype in gebruik genomen.

Het overzetten van mensen en goederen naar windmolens en platforms op zee is erg kostbaar en vaak ook nog beperkt mogelijk vanwege slechte weersomstandigheden. Het EAGLE-ACCESS systeem biedt hiervoor een oplossing. Vanuit de vraag naar kostenreductie in de offshore markt heeft EA een systeem ontwikkeld dat een aantal voordelen biedt ten opzichte van huidige offshore access systemen. Het EAGLE-ACCESS systeem is, in tegenstelling tot de huidige generatie access systemen, volledig elektrisch aangedreven waardoor grote hydraulische powerpacks en generatoren overbodig zijn. De bouwkosten van het systeem zijn daarmee lager en ook de operationele kosten zullen hierdoor significant lager uitvallen. Bovendien is de installatie op het dek van de onderhoudsschepen veel kleiner wat een minimale beperking van het dek gebruik betekent. Dit maakt de inzet van kleinere Platform Supply Vessels mogelijk. Andere voordelen zijn het grote bereik van het systeem, van zeeniveau tot 25 meter hoogte en het lage gewicht van 17 ton. Het access systeem vormt geen enkele beperking in het overbrengen van mensen en goederen, ongeacht de omstandigheden waarin het schip zich bevindt.

Het EAGLE-ACCESS systeem kenmerkt zich door het lager operationele kosten, gebruiksgemak, het geringe gewicht en de snelle return on investment.