Tot voor kort voorzag het informatiecentrum van TenneT aan de Zeestraat in Wijk aan Zee, alleen in informatie over de aansluiting van het windpark. Nu kunnen bezoekers ook zien hoe de energie op innovatieve wijze wordt geproduceerd in afstemming met de natuurlijke omgeving en overige activiteiten op zee. De expositie van CrossWind over het offshore windpark Hollandse Kust Noord (20 km voor kust van Egmond aan Zee) maakt het verhaal van TenneT over ‘wind op zee’ compleet.

Windpark Hollandse Kust Noord

Windparkbouwer en exploitant Crosswind (een samenwerking van Shell en Eneco) heeft met een schaalmodel van één van de 69 windturbines, videopresentaties en verschillende infowanden, de expositie over het windpark Hollandse Kust Noord ingericht.

Op de infowanden worden naast antwoorden ook een hoop leuke weetjes gegeven die wind op zee voor bezoekers inzichtelijk maken. Met verschillende interactieve videopresentaties laat CrossWind zien welke innovaties bij dit windpark worden toegepast. De bouw van het park is momenteel in volle gang. De eerste windturbines worden volgens de planning nog voor de zomer aangesloten op het ‘stopcontact’ dat TenneT op zee heeft laten bouwen. De netbeheerder brengt via de kabelverbinding dit jaar dus al de eerste energie vanaf het park aan land aan.

Interesse?

Ben jij benieuwd naar de expositie over het windpark Hollandse Kust Noord? Kom dan (op afspraak) langs in het informatiecentrum aan de Zeestraat 250 in Wijk aan Zee. Aanmelden kan via: roos.jurriens@tennet.eu