Wij vertellen graag het verhaal van onze leden. Vandaag het verhaal van Peterson. Een Nederlands familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Peterson is actief in meer dan 70 landen en in 100 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste namen op het gebied van logistieke dienstverlening in de energiemarkt.

Onlangs was Nicole Buissing van NWEA op bezoek bij Peterson in Den Helder. Een inspirerend werkbezoek waarbij Nicole in gesprek ging met Mark Hol, verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Peterson.

Een kundige en flexibele partner

Peterson biedt tal van diensten aan, vertelt Hol, waaronder scheepsagenturen, stevedoring, port logistics, douaneformaliteiten, warehousing, tank-en containerverhuur, helikopterservices en het behandelen van chemicaliën en brandstoffen. De verschillende teams van Peterson zitten 24/7 klaar om klanten te ondersteunen en te ontzorgen. Peterson is voor windoperators een kundige en flexibele logistieke partner om de logistieke processen die bij offshore werk komen kijken op een kostenefficiente manier in te richten. Peterson is als 3PL of 4PL logistiek partner actief in alle relevante offshore havens in Nederland.

Poolingmodel voor efficiëntere supply chain

De laatste jaren ziet Peterson dat windoperators behoefte hebben aan efficiëntere supply-chain. Waar ze voorheen alles zelf deden, gaan ze nu meer samen delen. “Wij hebben hier een poolingmodel waarin wij supply chain super efficiënt kunnen inrichten,” aldus Mark Hol. Klanten hebben de mogelijkheid om hun offshore logistiek deels of geheel uit te besteden en assets zoals schepen, containers of warehouses met elkaar te delen. Dit resulteert volgens Hol in een hogere flexibiliteit, aanzienlijke kostenbesparing en hogere productiviteit voor deelnemende operators.

Diverse offshore windpartijen profiteren vandaag de dag al van dit unieke model. Peterson kan voor de huidige- en toekomstige windparken met haar unieke ervaring, integrale service aanbod en strategische positie een belangrijke bijdrage leveren in de energietransitie.

Mark Hol denkt graag mee in de commissie voor Wind op Zee van de Nederlandse Windenergie Associatie, over innovatieve ontwikkelingen in de Wind Energie Sector – en daar zijn wij blij mee.

 

Bekijk hier het filmpje waarin Mark Hol vertelt over de dienstverlening van Peterson.