Laden Evenementen

R-Meetings organiseert op 27 augustus een online event over de actuele stand van zaken en scenario’s voor windenergieprojecten op land. Hoe beïnvloeden de covid-19 maatregelen de ontwikkeling van wind op land?

We starten met een sessie van Pascal Weijers (Projectleider SwifterwinT, Windunie) over de maatregelen rondom corona en welke weerslag deze hebben op het RES (Regionale Energie Strategie) programma en daarmee op nieuwe windparken in ontwikkeling. En over ervaringen om in deze omstandigheden het contact met initiatiefnemers van windparken te onderhouden.

Vervolgens deelt Jeroen Boerkamps (Director Green Trust Consultancy) zijn ervaringen over de druk op prijzen, onzekere levertijden en vertragingen bij (toe)leveranciers van turbines. We sluiten af met Marc Schmitz (Managing Director Rabobank) die uitdagingen rondom kredietwaardigheid van bedrijven en het afsluiten van Power Purchase Agreements bespreekt.

We delen tijdens deze online meeting de uitdagingen en successen met elkaar in een virtuele en interactieve setting.

Naar de inschrijfpagina >>

Datum: 27 augustus 2020
Tijd: 15:00  17:00 uur
Moderator: Weero Koster (Aeolian, Directeur StAK Windpark Zeewolde)
Onlinekanaal: Zoom
Verloop: Drie expert presentaties vormen de aftrap voor interactieve discussies en terugkoppeling.

Programma

14.55: Inloggen
15.00: Welkom door Axel Posthumus (Directeur Windunie)
15.05: Inleiding door moderator Weero Koster (Aeolian, Directeur StAK Windpark Zeewolde)
15.15: Pascal Weijers (Projectleider SwifterwinT Windunie).
Welke effecten hebben de covid-19 maatregelen op het RES (Regionale Energie Strategie) programma en daarmee op nieuwe windparken in ontwikkeling? En welke ervaring is er opgedaan om onder deze omstandigheden contact te houden met de initiatiefnemers van windparken? Wat zijn de uitdagingen en successen bij het informeren van de achterban?
15.35: Jeroen Boerkamps (Director Green Trust Consultancy)
Kunnen grote windenergieprojecten wel doorgaan nu er druk staat op de prijzen, levering, toeleveranciers en zekerheid bij turbineleveranciers? Er komen andere prijsscenario’s wanneer projecten vertraging oplopen, bijvoorbeeld wanneer contracten verlopen. Hoe gaan we daar mee om?
15.55: Marc Schmitz (Managing Director Rabobank)
Hoe zit het met de bancaire aspecten van wind op land projecten? Hoe staat het met Power Purchase Agreements? En hoe werkt de kredietwaardigheid van bedrijven uit?
16.15: Weero Koster (Aeolian, Directeur StAK Windpark Zeewolde)
Samenvatting en interactief gedeelte.
16.40: Terugkoppeling van het interactieve gedeelte onder begeleiding van Weero Koster.
17.00: Einde.

Naar de inschrijfpagina >>

Je ontvangt de link voor deelname na inschrijving enkele dagen van tevoren. We beginnen stipt op tijd. Zorg dat je 5 minuten van tevoren inlogt, zodat je niets mist.

R-Meetings online
Tijdens deze online editie waan je je op een R-Meeting zoals voorheen. Stel vragen aan sprekers en ga in discussie. Komt het live-moment niet uit? Bekijk deze R-Meeting dan later on demand. Als je Zoom nog niet eerder hebt gebruikt: test dan vooraf Zoom via https://zoom.us/test