Laden Evenementen

Op maandag 9 december organiseert Offshore Wind Innovators de finale van de Offshore Wind Innovation Challenge. Tijdens dit evenement zullen de finalisten hun innovatieve oplossingen presenteren aan het publiek, waarna de jury de winnaars bekendmaakt.

Het doel van de Innovation Challenge is om innovaties met impact voor offshore wind industrie te versnellen. Voor deze editie heeft de markt drie technische vraagstukken naar voren gebracht.

  • Een optimaal ontwerp voor platte oesterkooien. Het doel van deze challenge van De Rijke Noordzee is om de natuur in en rond windparken te versterken.
  • Bepalen van stress in boutverbindingen. Deutsche Wind Technik wil hiermee de levensduur van boutverbindingen verlengen
  • Optimale drukregeling van geluiddempingssystemen. Door het ontwerp van de ventielen hoopt Van Oord staat de geluidsgolven tijdens heien te verminderen

Iedereen die op de hoogte wil blijven van innovatieve ontwikkelingen is 9 december vanaf 15:00 welkom in De Oude Bibliotheek Academy (DOB-Academy), Raam 180 in Delft.  Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor het evenement.

Over de Offshore Wind Innovatie Challenge

InnovatieLink & Offshore Wind Innovators Community organiseren de 2de editie van de internationale Offshore Wind Innovation Challenge met support van de Nederlandse WindEnergie Associatie.

Het doel van de Innovatie Challenge is om binnen een kort tijdsbestek innovatieve oplossingen te vinden voor technische problemen waar de windsector tegen aan loopt en deze zo snel mogelijk op de markt te brengen.