Laden Evenementen

Er komt een nieuwe Europese richtlijn voor Netwerk- en Informatiebeveiliging (NIS2) aan, ook in de Energiewet zullen bepalingen inzake data worden toegevoegd. Wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom dit onderwerp? Op 29 november 2023 organiseert NWEA in samenwerking met Holland Solar, Ploum en Eversheds Sutherland een studiedag over data en cybersecurity in de energiesector in de Kunsthal in Rotterdam.

Schrijf je nu in!

Programma

Dagvoorzitter: Remco de Boer, onderzoeker, publicist

14:30 Ontvangst Kunsthalcafé

15:00 Opening

15.05 Presentatie Clayton Inge (ESET Nederland)

15.25 Robbert Santifort (Eversheds Sutherland) en Hugo van Aardenne (Ploum) gaan tijdens hun presentatie dieper in op:

  • overzicht regelgeving data & cybersecurity
  • toepassingsbereik NIS2 (voor energiesector / leden HS)
  • indirecte toepassing NIS2 / supply chain kernverplichtingen NIS2
  • handhaving
  • next steps

16:15 Pauze

16:45 – 17.45 Presentatie Marien Boonman (Energy Fact) over:

  • data en de Energiewet
  • wat zijn de wijzigingen?
  • gevolgen voor de sector

Na de presentatie gaan Dennis Zieren (Ploum) en Michel Chatelin (Eversheds Sutherland) in gesprek over dit onderwerp

18:00 Borrel

Voor wie?

De studiemiddag is in beginsel voor medewerkers van leden van NWEA en Holland Solar die met data & cybersecurity en de regelgeving in dat kader te maken hebben. Er is plek voor 75 deelnemers en deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Omdat we veel belangstelling verwachten kunnen per lid 2 deelnemers zich aanmelden. Kan je niet? Meld je dan af zodat anderen wel kunnen.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden voor de studiemiddag data en cybersecurity.

Over NWEA

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector. NWEA bevordert de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening. Voor en met haar leden werkt NWEA aan de sterke windsector en het nieuwe beleid dat daarvoor nodig is.

Over Holland Solar

Holland Solar is de branchevereniging voor de zonne-energiesector in Nederland. Samen met haar leden zorgt Holland Solar ervoor dat de zonne-energiesector op een duurzame manier kan blijven groeien. Dit doen ze door te lobbyen in Den Haag, Europa, maar ook bij gemeenten en andere belangrijke stakeholders. En natuurlijk ook door de leden bij elkaar te brengen, zodat we samen een sterk netwerk kunnen vormen.

Over Ploum

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notariskantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum is sinds de oprichting sterk vertegenwoordigd in de energiesector. Met jarenlange ervaring in de energiesector begrijpen wij de vraagstukken waarmee bedrijven in deze sector worden geconfronteerd. Het Team Energie van Ploum bestaat uit ervaren specialisten met diverse expertises.

Over Eversheds Sutherland

Onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam zijn onderdeel van het wereldwijde top 10 advocatenkantoor Eversheds Sutherland. Renewable & clean energy behoren tot onze focusgebieden en onze bijstand aan cliënten beslaat alle juridische aspecten daarvan. Wij worden erkend als toonaangevend kantoor op dit gebied.

De studiemiddag kunnen we organiseren dankzij financiële bijdrages van Ploum, Eversheds, Holland Solar en NWEA.