Laden Evenementen

Corona houdt ons nog steeds fysiek op afstand, maar digitaal blijven wij in close contact met onze leden. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om op 19 mei 2021 online deel te nemen aan onze halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Met een boordevol programma presenteren we naast een terugblik op afgelopen jaar ook de huidige stand van zaken rondom windenergie in Nederland en worden we vanuit Brussel bijgepraat over de plannen van de Europese Commissie en de impact hiervan op Nederland.

Datum en tijd
De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op woensdag 19 mei 2020 van 14:00-16:00. U kunt zich aanmelden via de mailing die u ontvangen heeft. Uiterlijk een week voor aanvang sturen wij de stukken, samen met een link naar waar de online vergadering te volgen zal zijn. Mailing niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

Agenda
Tijdens de ALV zal het bestuur een toelichting geven op het financiële resultaat over 2020. Daarnaast zal er een update worden gegeven over de huidige stand van zaken op het gebied van wind in Nederland, kijken we naar Europees beleid, en is er een verkiezing voor vijf nieuwe bestuursleden.

Gastspreker uit de Brusselse bubbel

De impact van Europees beleid op ontwikkelingen in Nederland

Wat er in de Europese Commissie wordt besloten is van groot belang voor het klimaatbeleid binnen Nederland, en daarmee de kansen die dit biedt voor windenergie. Om ons mee te nemen in wat er speelt op onderwerpen als de Green Deal, de recovery funds, het verhoogde 55% doel en wat de mogelijke implicaties zijn voor Nederland, ook in relatie tot ons National Energy and Climate Plan (NECP), zal Viktoriya Kerelska (head of advocacy & messaging bij WindEurope) een gastpresentatie geven tijdens de ALV. Zo bent u direct op de hoogte van de plannen en kansen die de komende jaren eraan komen.