Laden Evenementen

Tien Afrikaanse delegaties naar Rotterdam voor Africa Works!

Bedrijven als Boskalis, Rabobank en Van Oord spreken tijdens de conferentie Africa Works! met CEO’s en officials uit Afrika. Africa Works! 2019 heeft als thema ‘Future African Cities’ en vindt plaats op 8 en 9 april in Rotterdam.

Africa Works! is het grootste evenement over zaken doen in Afrika van de Benelux en wordt om de twee jaar georganiseerd. Zeker 12 landen  sturen ambassadeurs naar Africa Works! Tevens komen er top-ondernemers en decision makers uit Nigeria, Oeganda, Mali, Egypte, Burundi, Marokko, Congo Brazzaville, Tunesië, Mauritius en Zimbabwe. De eerste dag van Africa Works ligt de nadruk op ‘Building Future African Cities’ en de tweede dag gaat het vooral over (hernieuwbare) energie en de financiering van infrastructurele projecten. Er is tevens ruim aandacht voor watermanagement en het klimaatbestendig maken van steden.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verwelkomt de gasten in de havenstad tijdens in de openingstoespraak in de Van Nelle Fabriek.

“Nooit eerder kwamen er zo veel Afrikaanse delegaties naar Africa Works! toe,” aldus Peter de Ruiter, directeur van de Netherlands-African Business Council, de organisator van de conferentie. “Dit toont aan dat de Nederlandse bouw- en energiesector veel kwaliteit en expertise te bieden heeft, die gewaardeerd wordt in Afrikaanse landen. Voor het Nederlandse bedrijfsleven is Africa Works! een goede gelegenheid om in slechts twee dagen tijd belangrijke decision makers uit Afrikaanse landen te ontmoeten.”

Buitenlandse sprekers

Sprekers vanuit Afrika zijn onder andere Samuel Alemayehu, de Ethiopiër die aan de basis stond van de eerste energiecentrale die op afval draait van Afrika. Ook Sanjeev Gupta, een van de directeuren van de Africa Finance Corporation, een grote pan-Afrikaanse financier, deelt zijn visie tijdens Africa Works! Beiden spreken op 9 April. Tevens horen we van Arthur Minsat, specialist op het gebied van verstedelijking in Afrika, van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), in een gesprek dat onder leiding staat van de Nigeriaans-Britse journalist Lanre Akinola op 8 april. NABC’s Marina Diboma modereert het evenement.

Op beide dagen vinden ongeveer 12 workshops plaats die gegeven worden door partijen zoals de Wereldbank, PwC, TU Delft, Bredenoord, Deltares, FMO, Clifford Chance, RVO, NLinBusiness en nog een tiental bedrijven. Directeuren van Afrikaanse zeehavens nemen deel aan een gesprek op hoog niveau aan een ronde tafel, onder leiding van het Havenbedrijf Rotterdam. Een volledig overzicht is te vinden op www.africaworks.nl