TKI WIND OP ZEE EN OFFSHORE WIND INNOVATORS PRESENTEREN DE VIERDE EDITIE VAN DE INNOVATION CHALLENGE – CALL VOOR TECHNISCHE UITDAGINGEN

In maart 2020 begon de vierde editie van de Offshore Wind Innovation Challenge, met als doel toegepaste innovaties in de offshore windindustrie te versnellen. Hiervoor zijn de organisatoren op zoek naar toonaangevende offshore windbedrijven die op zoek zijn naar een innovatieve oplossing voor uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd tijdens de ontwikkelings-, installatie-, exploitatie-, onderhouds- of ontmantelingsfase. Heeft u een uitdaging die een innovatieve en creatieve oplossing zou kunnen gebruiken? Meld u dan aan als business partner / sponsor voor de Offshore Wind Innovation Challenge 2020

Om een ​​van de grootste infrastructurele ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis te realiseren, moet de offshore windindustrie offshore wind nog betaalbaarder, betrouwbaarder en duurzamer maken. Door technische innovatie te bevorderen en te implementeren in de offshore markt krijgt offshore wind een betere positie in het energiesysteem, zowel in Nederland als op internationaal niveau. Dit is de basis voor de Offshore Wind Innovation Challenge 2020 en daarom roepen de organisatoren op tot uitdagingen van bedrijven. De uitdagingen bieden MKB’s, ingenieurs en start-ups in Europa de mogelijkheid om met innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen te komen. Het doel van deze samenwerking is om de bedrijven die op zoek zijn naar out-of-the-box oplossingen te verbinden met innovators die de oplossing kunnen bieden waar de industrie naar op zoek is.

In 2018 kwamen innovatieve ondernemers met oplossingen voor bijvoorbeeld een duurzamer fender, olieanalyse ter plaatse en inspecties van de bladen ‘s nachts met een drone. In 2019 waren een ingenieus bellenscherm en kunstmatige riffen oplossingen die de toonaangevende bedrijven hebben geholpen. Wordt uw uitdaging in 2020 opgelost?

Neem voor 17 april contact op met Maarten@echt.community of Erwin@echt.community voor meer informatie over deze challenge.