• Home
  • Nieuws
  • Winddagen uitgebreid met North Sea Energy Symposium

Winddagen uitgebreid met North Sea Energy Symposium

In het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie vindt op 15 juni het North Sea Energy Symposium plaats over slimme combinaties tussen de offshore gas, windenergie en elektriciteitsnetten op de Noordzee: Gas meets Wind.

Het North Sea Energy Symposium, dat tijdens de Winddagen plaatsvindt, is de plek waar energiespecialisten uit het Noordzeegebied bijeenkomen om te bespreken hoe netbeheerders en exploitanten van gas en wind energie hun activiteiten kunnen coördineren. Het gaat om mogelijk samenwerken bij de omzetting, de opslag en het transport van energie en hoe projecten gezamenlijk opgepakt kunnen worden.

Het symposium richt zich zowel op de langetermijnvisie voor samenwerking als de zakelijke kansen op de korte termijn. Op het programma staan een plenaire opening met drie keynote-sprekers en verschillende rondetafelgesprekken en de ondertekening van het North Sea Co-Operation manifest. Het symposium wordt afgesloten met speeches van young professionals tijdens een gezamenlijk diner.

Het North Sea Energy Symposium markeert een eerste stap in het verkennen van samenwerking tussen gas, wind energie en netbeheerders op de Noordzee. Samen met tweehonderd energiespecialisten, vertegenwoordigers van belangrijke offshore-partijen, relevante beleidsmakers, experts en maatschappelijke organisaties wordt er vormgegeven aan het manifest North Sea Co-Operations. Voor meer informatie en registratie, ga naar www.gasmeetswind.eu.