Open Winddag wederom geslaagd!

Goede windcondities, 17 locaties open, meer dan 2250 bezoekers. Op 13 juni openden 17 locaties hun windpark voor publiek. De weersvoorspellingen waren niet direct hoopgevend, maar dat kon de pret niet drukken.

Bijna alle locaties werden goed bezocht, veelal door mensen die in de directe omgeving woonden. De bezoekers waren zowel jong als oud. Hie rkunt u zien welke locatie open waren: http://www.nwea.nl/openwinddag

Net als voorgaande jaren werden op veel locaties allerlei extra activiteiten georganiseerd bij de windmolens. Waarbij je op de ene locatie getrakteerd werd op een kopje koffie en zelfgemaakte appelgebak, waren er andere locaties waar fietstochten uitgezet waren. Natuurlijk was er ook iets te doen voor kinderen, van kleurplaten inkleuren en springkussens tot aan een bezoekje aan het WindLab.

Daarnaast waren er ook bustochten op locaties waarbij bijvoorbeeld een bouwgebied of locatie waar onder andere turbines gepland zijn te zien waren. Soms komt het voor dat mensen hopen naar boven te mogen in de turbine. Dit is echter niet mogelijk in verband met wettelijke veiligheidseisen.

Wel waren de turbines beneden opgesteld voor publiek en kregen mensen ter plekken uitleg over de werking van de turbine, technische feitjes te weten over de turbine en konden zij zien hoeveel de turbine op de desbetreffende dag produceert. Ook volgend jaar wordt er rond 15 juni, in het kader van de Global Windday een Open Windmolendag georganiseerd. Medio maart 2016 kunt u op www.nwea.nl meer vinden over deze dag.