• Home
  • Nieuws
  • Europese windenergie-conferentie in 2017 naar Amsterdam

Europese windenergie-conferentie in 2017 naar Amsterdam

Amsterdam is in 2017 gastheer van het EWEA Annual Event, de belangrijkste conferentie op het gebied van windenergie in Europa. De hoofdstad verslaat hiermee Brussel, die ook in de race was om het congres te organiseren. Tijdens de 2015 editie van het EWEA (European Wind Energy Association) Annual Event mochten bezoekers hun voorkeur voor de gaststad 2017 uitspreken, zij kozen Amsterdam.

“Dit is een mooie opsteker voor de Nederlandse windsector. Het betekent dat het buitenland weer stevige interesse toont in Nederland als windland. Amsterdam als gastheer voor het EWEA Annual Event doet recht aan de stevige ambitie die Nederland heeft op het gebied van windenergie”, zegt voorzitter Hans Timmers van NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie).

Op het Annual Event van EWEA presenteert en demonstreert de windenergie-industrie zijn nieuwste producten en diensten. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor beleidsmakers en de voorlopers in de duurzame energiesector. Tijdens het evenement vinden debatten plaats over Europees beleid, de markt en financiële vraagstukken.