NWEA logo

Agenda windenergie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:


Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

NWEA nieuws en reacties

4 april 2016

De windsector werkt aan meer betrokkenheid van omwonenden bij nieuwe windmolens. Om projectontwikkelaars, lokale overheden en omwonenden daarbij te ondersteunen hebben adviesbureau Ecofys, advocatenkantoor Houthoff Buruma en branchevereniging NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie) de Handleiding Participatieplan Windenergie op Land digitaal beschikbaar gesteld.

4 april 2016

De windsector werkt aan meer betrokkenheid van omwonenden bij nieuwe windmolens. Om projectontwikkelaars daarbij te ondersteunen hebben adviesbureau Ecofys, advocatenkantoor Houthoff Buruma en branchevereniging NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie) de Handleiding Participatieplan Windenergie op Land digitaal beschikbaar gesteld.

23 maart 2016

Acht op de tien projectontwikkelaars laten omwonenden participeren in de totstandkoming van nieuwe windmolens. Dat blijkt uit de eerste evaluatie van de Gedragscode draagvlak en participatie wind op land, uitgevoerd door adviesbureau Bosch & Van Rijn.

22 maart 2016

NWEA is zeer tevreden dat de Eerste Kamer de Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 (tijdig realiseren doelstellingen Energieakkoord) op 22 maart heeft aangenomen. De laatste horde voor de aanleg van grootschalige, duurzame windparken op zee is hiermee genomen.

18 maart 2016

De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is positief over de groei over het afgelopen jaar van het opgesteld vermogen aan windenergie. Hoewel de groei in 2015 stevig was, moeten voor het halen van de ambitieuze doelen in het Energieakkoord wel alle zeilen worden bijgezet.

9 maart 2016

De Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW) en het Nationaal Kritisch Platform Windenergie (NKPW) hebben op 9 maart aangekondigd een klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman over de informatievoorziening van de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Borgingscommissie Energieakkoord.

15 februari 2016

Deze Engelstalige animatie laat in ruim twee en een halve minuut zien wat er de komende jaren staat te gebeuren als het gaat om windenergie op zee in Nederland. Daarnaast geeft het een goed beeld van waar de Nederlandse offshore wind sector sterk in is. Het TKI Wind op Zee heeft deze animatie voor de sector laten maken.

15 februari 2016

Reactie NWEA op Decisio-rapport ‘Regionale effecten windmolenparken op zee’

 

8 februari 2016

Samen met Stichting Natuur &Milieu en het SER-Energieakkoord heeft NWEA een factsheet gemaakt over windenergie op zee. Windparken op zee zijn belangrijk om de doelstellingen voor hernieuwbare energie uit het Energieakkoord te halen. Dit is de link naar het factsheet.

1 februari 2016

Windenergie op zee is onderdeel van de komende economische missie naar Frankrijk. De handelsmissie met minister voor Buitenlandse Handel Ploumen vindt plaats op 10 en 11 maart. NWEA-voorzitter Hans Timmers is gastheer van de sessies over offshore windenergie tijdens het thematisch ontbijt en de mini-workshops van de handelsmissie.

Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA)

Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH  Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief