• Increase
  • Decrease
  • Normaal

Current Zoom: 100%

NWEA Nederlandse Wind Energie Associatie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:

Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

NWEA nieuws en reacties

20 november 2014
Ter uitbreiding is NWEA op zoek naar twee nieuwe (senior) branchespecialisten: één voor offshore windenergie en één voor wind op land.
19 november 2014

Windparken op zee zijn een goede investering in de toekomst. De plannen van het Energieakkoord voor windparken op zee kosten Nederland maximaal 1,2 miljard euro of leveren maximaal 12,3 miljard euro op, afhankelijk van de klimaatschade door CO2-uitstoot.

17 november 2014

Het vervangen van bestaande turbines met subsidies kwam vanochtend in het nieuws. Vorige week waren er Kamervragen over.

13 november 2014

Waardering van de minister van Economische Zaken voor de opstellers van de 'Gedragscode draagvlak en participatie wind op land'. Dat blijkt uit de 'appreciatie' van de gedragscode die minister Kamp aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. 'De code bevat een aantal nuttige basisprincipes ten aanzien van planparticipatie.

3 november 2014

Het Rijk, de provincie Flevoland, de gemeente Zeewolde, windparkeigenaar Nuon en de windsector (NWEA), starten dit najaar een onderzoek om verschillende vormen van verlichting op windmolens te testen. Zowel de luchtvaart als omwonenden en belanghebbenden werken hieraan mee.

7 oktober 2014

Extra maatregelen zijn nodig om de duurzame energiedoelstellingen te halen, zo blijkt uit de Nationale Energie Verkenning (NEV), die de stand van het Energieakkoord aangeeft.

5 oktober 2014

Met grote verbazing heeft NWEA kennis genomen van de uitingen van het Centraal Plan Bureau (CPB) van dit weekend over de kosten en baten van windenergie op zee.  NWEA is het met minister Kamp eens dat het hier gaat over een betreurenswaardige misser van het CPB.  Het CPB  stelt dat vanwege het feit dat het Europese emissiehandelssysteem niet werkt het geen zin zou heb

29 september 2014

NWEA heeft vandaag 29 september 2014 haar zienswijze ingebracht in de internetconsultatie over het concept  “Besluit tot wijziging van het Waterbesluit in verband met de vereenvoudiging en uniformering van regels voor windparken op zee (algemene regels windparken op zee)”

22 september 2014

De wereldwijde windmarkt trekt weer aan, dit concludeert de WWEA - World Wind Energy Association - in haar halfjaarlijkse rapport over 2014. Enkele opvallende feiten: 

NWEA Secretariaat

Korte Elisabethstraat 6
3511 JG Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief