• Increase
  • Decrease
  • Normaal

Current Zoom: 100%

NWEA Nederlandse Wind Energie Associatie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:

Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

  • RT @Titialeeuwen: Statenzaal #PSNH bijeenkomst #windopland mensen staan op die positief zijn over #windenergie http://t.co/n70vjVNDCX 2 dagen 22 uur ago
  • RT @JaapBond: Voor prov. NH zijn sanering van bestaande molens en draagvlak van groot belang. Met dit aanbod lijkt dat te gaan lukken 2 dagen 22 uur ago
  • RT @JaapBond: Bomvolle Statenzaal bijeenkomst windenergie op land Groot aanbod van initiatieven Voor prov NH http://t.co/Ui3l2qn5YZ 2 dagen 22 uur ago
  • Guido Custers @DELTAnv : “6000 MW op wind op land is haalbaar http://t.co/cEwhlYJiWC 3 dagen 5 uur ago
  • @marcvdam toch wel. Initiatieven burgers en gemeenten. Betekent overigens niet dat ieder t daarmee eens is. Net als bij alle ec projecten 3 dagen 6 uur ago

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

NWEA nieuws en reacties

7 april 2014

Elf grote windgebieden zijn opgenomen in de Structuurvisie Wind op Land. Om aan 6.000 MW te komen, zijn daarnaast nog veel andere windprojecten nodig. NWEA wijst vooral op het belang van een goede monitoring om zeker te zijn dat het doel in 2020 werkelijk wordt gehaald.

21 maart 2014

EWEA, de Europese associatie voor windenergie, maakt zich sterk voor een apart Europees nationaal bindend doel voor hernieuwbare energie in 2030, naast een doelstelling voor CO2-reductie. Zo’n apart doel is goed voor de verdere doorontwikkeling van windenergie en investeringszekerheid, blijkt ook uit doorrekeningen van de EU.

25 februari 2014


NWEA is van mening dat een belangrijke positieve stap is gezet met de doorvertaling van het SER Energieakkoord in de Structuurvisie Windenergie op Zee. Om de ambitie van 4.450 MW per 2023 daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. In de zienswijze van NWEA op de Structuurvisie Windenergie op Zee gaat NWEA op deze voorwaarden in.

23 januari 2014

NWEA herkent een aantal punten van kritiek uit het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage over de Structuurvisie Wind op Land, met name dat het jammer is dat in het Milieu Effect Rapport niet alle voor wind in beeld zijnde gebieden zijn beoordeeld. Dat schrijft NWEA in een persbericht.

9 januari 2014

Het Europees Parlement heeft vandaag opnieuw getoond voorstander te zijn van een ambitieus Europees klimaat- en energiebeleid. De Europarlementariërs stemden daarbij in met drie bindende doelen voor 2030: voor CO2-reductie, energiebesparing én voor hernieuwbare energie.

21 december 2013

De Rijksoverheid heeft deze week ruim 1400 km2 extra aangewezen op de Noordzee voor de Hollandse Kust en Ten Noorden van de Wadden om de bouw van offshore windparken mogelijk te maken. De gebieden zijn opgenomen in de ontwerp-Rijksstructuurvisie Wind op Zee, waarmee het Kabinet op 20 december 2013 instemde.

4 december 2013

Op de grote windenergiebeurs van EWEA in Barcelona in 2014 (10 t/m 13 maart) komt weer een Holland Paviljoen te staan. HME organiseert dit opnieuw in samenwerking met NWEA, Energy Valley en NNOW, net als dat gebeurde op de EWEA Offshore in Frankfurt. Aanmelden voor het paviljoen kan nu.

5 november 2013

Op 5 november werd om 12.00 uur een aantal windturbines in Nederland stilgezet ter nagedachtenis aan de beide monteurs die vorige week bij een tragisch ongeval in Ooltgensplaat om het leven kwamen en vandaag begraven worden. Daarnaast is een oproep gedaan aan iedereen die werkzaam is in de windsector om ook om 12.00 uur 2 minuten stilte te betrachten.

30 oktober 2013

Bij een brand in een windturbine in Ooltgensplaat zijn op dinsdag 29 oktober twee doden gevallen. Het betreft twee servicemonteurs die bezig waren met een reguliere controle van een van de turbines van het windpark Piet de Wit. De Arbeidsinspectie onderzoekt het tragische ongeval.


NWEA leeft mee met de nabestaanden en met de collega's van de beide monteurs.
 

NWEA Secretariaat

Korte Elisabethstraat 6
3511 JG Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief