NWEA Nederlandse Wind Energie Associatie
  • Increase
  • Decrease
  • Normaal

Current Zoom: 100%

Agenda windenergie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:


Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

NWEA nieuws en reacties

8 februari 2016

Samen met Stichting Natuur &Milieu en het SER-Energieakkoord heeft NWEA een factsheet gemaakt over windenergie op zee. Windparken op zee zijn belangrijk om de doelstellingen voor hernieuwbare energie uit het Energieakkoord te halen. Dit is de link naar het factsheet.

1 februari 2016

Windenergie op zee is onderdeel van de komende economische missie naar Frankrijk. De handelsmissie met minister voor Buitenlandse Handel Ploumen vindt plaats op 10 en 11 maart. NWEA-voorzitter Hans Timmers is gastheer van de sessies over offshore windenergie tijdens het thematisch ontbijt en de mini-workshops van de handelsmissie.

21 december 2015

Wie snel rijk wil worden, moet een windmolen kopen. Dat beeld schetst de Volkskrant op 9 en 15 december. Door de prijs van een windmolen af te zetten tegen inkomsten uit de verkoop van stroom en een stimuleringsregeling van de overheid lijken windmolens op de kip met de gouden eieren.

1 december 2015

Op 15 en 16 juni 2016 organiseren NWEA en TKI Wind op Zee samen met Bosch & Van Rijn en Pondera Consult de Winddagen 2016. De Winddagen vinden plaats in het World Trede Center te Rotterdam. Het thema van de Winddagen 2016 is Wind: hoofdrol in energietransitie. Voor meer informatie en deelname: http://nweawinddagen.nl

1 december 2015

Als onderdeel van zijn afstudeeronderzoek heeft student Robin Vermeij van de TU Delft voor NWEA de Relatiewijzer ontwikkelt. Partijen actief in windprojecten kunnen hiermee meer inzicht krijgen in hun communicatie met andere belanghebbenden. Dit kan helpen om te bouwen aan meer acceptatie voor omwonenden.

1 december 2015

Bieden in een windpark-veiling is niet zonder risico. Bieders kunnen namelijk te hoog bieden ofwel naast een kavel grijpen. Deze risico’s zijn echter te minimaliseren door het bod te baseren op kennis van de veilingtheorie gecombineerd met (energie)marktkennis en kennis van waarderingsmethoden.

19 november 2015

Amsterdam is in 2017 gastheer van het EWEA Annual Event, de belangrijkste conferentie op het gebied van windenergie in Europa. De hoofdstad verslaat hiermee Brussel, die ook in de race was om het congres te organiseren.

3 november 2015

Utrecht - 3 november 2015 - Afgelopen zaterdag, 31 oktober hebben naast NWEA, de Stichting De Natuur en Milieufederaties, de Stichting Natuur & Milieu en Greenpeace nu ook Milieudefensie en ODE Decentraal de gedragscode ondertekend. Dit gebeurde tijdens de feestelijke opening van Windpark Neer in Limburg. NWEA is verheugd met deze twee nieuwe ondertekenaars.

29 oktober 2015

Nog steeds is niet iedereen in het vissersdorp blij met de windmolens rond Urk, maar de reacties van de bewoners zijn nu na de bouw van het windpark een stuk positiever. En de locale economie vaart er wel bij. Bekijk deze video: https://www.youtube.com/watch?v=rWSm8TClHxU&feature=youtu.be

8 oktober 2015

Deze zomer zijn de allereerste ontwerp-Kavelbesluiten voor wind op zee gepubliceerd; voor de eerste twee Kavels van windgebied Borssele. Dit is een belangrijk product van de nieuwe uitrol van wind op zee.

 

NWEA Secretariaat

Korte Elisabethstraat 6
3511 JG Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief