NWEA Nederlandse Wind Energie Associatie
  • Increase
  • Decrease
  • Normaal

Current Zoom: 100%

Agenda windenergie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:


Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

NWEA nieuws en reacties

3 november 2015

Utrecht - 3 november 2015 - Afgelopen zaterdag, 31 oktober hebben naast NWEA, de Stichting De Natuur en Milieufederaties, de Stichting Natuur & Milieu en Greenpeace nu ook Milieudefensie en ODE Decentraal de gedragscode ondertekend.

8 oktober 2015

Deze zomer zijn de allereerste ontwerp-Kavelbesluiten voor wind op zee gepubliceerd; voor de eerste twee Kavels van windgebied Borssele. Dit is een belangrijk product van de nieuwe uitrol van wind op zee.

 

2 oktober 2015

Deze zomer zijn de allereerste ontwerp-Kavelbesluiten voor wind op zee gepubliceerd; voor de eerste twee Kavels van windgebied Borssele.

2 oktober 2015

Woensdag 30 september 2015 is de behandeling van de wet STROOM. Deze wetsbehandeling is van groot belang voor het net op zee. Onderstaand de mail die NWEA maandag 28 september heeft gestuurd aan de TK-leden.


11 september 2015

Vorige week heeft Albert de Vries (PvdA) in de Tweede Kamer –in het kader van een eerlijke verdeling van lusten en lasten tussen grondeigenaren en omwonenden van windparken- voorgesteld om te gaan werken met een gedoogplicht voor Wind op Land. Minister Kamp reageerde positief en wil deze mogelijkheid onderzoeken.

20 juli 2015

Goede windcondities, 17 locaties open, meer dan 2250 bezoekers

 

6 juli 2015

De huidige lage rentestand schept kansen voor een voordelige financiering van het relatief dure wind-op-zee, aldus een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door Leon Pulles (Royal HaskoningDHV) en de Johan Schoone (Erasmus Universiteit). In het licht van ruimtelijke beperkingen en lokale weerstand op land is wind-op-zee echter noodzakelijk en kostenreducties zijn dan ook meer dan welkom.

NWEA Secretariaat

Korte Elisabethstraat 6
3511 JG Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief