NWEA logo

Agenda windenergie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:


Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

EWEA

 

NWEA is aangesloten bij EWEA, de European Wind Energy Association. EWEA is gevestigd in Brussel en richt de activiteiten vrijwel uitsluitend op de Europese Commissie en het Europees Parlement. Ook organiseert EWEA de belangrijkste Europese conferenties over windenergie. 

De conferentie en beurs is jaarlijks en elke twee jaar is er een conferentie en beurs specifiek over offshore wind. EWEA 2014 heeft inmiddels plaats gevonden en EWEA 2015 staat al in de steigers: in Parijs, 2 weken voordat wereldleiders daar de klimaatproblematiek gaan bespreken. OFFSHORE 2015 vindt plaats in maart in Kopenhagen. 
EWEA geeft elke twee maanden het tijdschrift Wind Directions uit. Daarnaast publiceert EWEA onder meer rapporten, statistieken, positionpapers en infographics
Buiten nationale brancheorganisaties, zoals NWEA, zijn ook organisaties en bedrijven uit de windsector rechtstreeks lid van EWEA. NWEA is vertegenwoordigd in het bestuur van de Europese organisatie en (leden van) NWEA zijn actief in werkgroepen.
 
Global Wind Day
Op 15 juni wordt jaarlijks (sinds 2007) op initiatief van EWEA de Europese Winddag georganiseerd, inmiddels gewijzigd in Global Wind Day (Wereld Winddag). Op die eerste dag plaatste EWEA voor één dag een windturbine in hartje Brussel en ging ter plekke het gesprek aan met onder meer Europarlementariërs. NWEA verzorgt ieder jaar de Nederlandse editie van de Winddag met een kennis en netwerkevenement voor professionals en met voor het publiek open gestelde turbines verspreid over het land op de zogenaamde Open Winddag .
 

Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA)

Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH  Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief