Foto ondertekening

Handen ineen in de windsector voor krachtig Nederlands exportbeleid

 Sinds de zomer van 2018 werken brancheverenigingen NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie) en HHWE (Holland Home of Wind Energy) intensief samen om de exportactiviteiten van de Nederlandse windsector steviger op de kaart te zetten. Deze samenwerking werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst “Wind in Nederland” nu ook formeel bekrachtigd door het ondertekenen van een intentieverklaring voor een fusie in 2020.

Lees meer

NWEA en Holland Solar: 'Verhoog inzet zonne- en windenergie op land naar 45 TWh'

OPINIE | Hans Timmers, bestuursvoorzitter NWEA en Jaap Baarsma, voorzitter Holland Solar

Onderstaand artikel is op 12-12-2018 verschenen op de opiniepagina van Energeia: https://energeia.nl/energeia-artikel/40076601/nwea-en-holland-solar-verhoog-inzet-zonne-en-windenergie-op-land-naar-45-twh

NWEA en Holland Solar dagen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) uit om ruimer in te zetten op zonne- en windenergie op land. De opdracht vanuit het voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord luidt 35 TWh, maar 45 TWh is veel verstandiger.

Lees meer

Nederlandse offshore windbedrijven bundelen krachten aan de Amerikaanse oostkust

Vijf windturbines met een totaal vermogen van 30 megawatt. Dat is op dit moment de totale capaciteit van windenergie op zee in de Verenigde Staten. Het zal niet lang duren voor hier verandering in komt. De komende jaren komt daar volgens de huidige plannen al ruim 25 gigawatt bij in de vorm van grote windparken aan de Amerikaanse Oostkust. De staat Massachusetts neemt de koppositie in.

Lees meer