Winddagen 2016 verviervoudigd: 2.000 bezoekers

De Winddagen op 15 en 16 juni hebben ongeveer 2.000 bezoekers uit binnenland en buitenland getrokken. De groei van de beurs en conferentie over windenergie toont de forse toename van deze schone en duurzame energiebron.

Vorig jaar trok de Winddag (destijds nog één dag) ongeveer 500 bezoekers. Op de eerste dag van de Winddagen sprak onder andere minister Henk Kamp van Economische Zaken in een bevlogen toespraak brede steun uit voor meer windenergie in Nederland.

Tijdens de Winddagen werden o.a. de resultaten van het vijfjarige R&D innovatieprogramma FLOW (Far en Large Offshore Wind) over kostenreducties voor windenergie op zee bekendgemaakt en presenteerde de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) haar visie op de ontwikkeling van windenergie op zee en op land voor het komende decennium. De NWEA Visie 2030 werd aan minister Kamp overhandigd door NWEA-voorzitter Hans Timmers (zie foto).

De Winddagen zijn het belangrijkste podium voor de laatste ontwikkelingen in beleid, technologie en de maatschappij. De Winddagen worden georganiseerd door NWEA, TKI Wind op Zee (Topconsortium voor Kennis en Innovatie Wind op Zee) en FLOW. De uitvoering is daarnaast ook in handen van adviesbureaus Pondera Consult en Bosch & Van Rijn.