Agenda

Werkconferentie MBO in on- en offshore wind
Woensdag, 17 mei 2017 - Woensdag, 17 mei 2017

Windenergie is booming! Voor de kust gaat de opbrengst van hernieuwbare energie uit windmolens op zee in enkele jaren sterk toenemen. Ook op land nemen de activiteiten toe dankzij de implementatie van het Energieakkoord. Onderwijsinstellingen willen inspelen op de behoefte die op de arbeidsmarkt gaat ontstaan. Om deze voorbereidingen richting te geven nodigen we u uit voor de Werkconferentie MBO in on- en offshore wind.

Wat betekent windenergie voor opleidingen in het MBO? Welke nieuwe functies gaan ontstaan er en welke huidige functies blijven noodzakelijk? Waar moet het MBO nieuw onderwijs creëren om uw toekomstige collega de juiste startkwalificaties te geven?

CAREER (een samenwerkingsverband van TKI Wind op Zee en NWEA), Techniek College Rotterdam en Mondriaan College nodigen u uit voor deze werkconferentie, mede mogelijk gemaakt door Eneco. Tijdens een interactief programma willen we van u weten hoe toekomstige functieprofielen eruit gaan zien, welke vaardigheden daarvoor geleerd moeten worden en wanneer welke behoefte op de arbeidsmarkt ontstaat. Tegelijkertijd willen we met u in gesprek over het uitwisselen van kennis om opleidingen te versterken en over mogelijkheden om meer stageplaatsen te creëren. Naast Techniek College Rotterdam en Mondriaan College zullen ook andere MBO-instellingen vertegenwoordigd zijn. De uitkomsten van de werkconferentie zullen gebruikt worden om op landelijke schaal MBO-opleidingen in windenergie vorm te geven.

De werkconferentie vindt plaats op woensdag 17 mei 2017. Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur Opening door John Baken, CAREER
15.10 uur Keynote speaker – to be announced
15.30 uur Pitches uit het veld: ter inspiratie worden bestaande initiatieven en nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs kort gepresenteerd
15.45 uur Parallelle discussies aan de hand van drie thema’s:
- Veiligheidstrainingen
- Invulling opleidingen
- Functieniveaus en aantallen
18.00 uur Slotwoord

U kunt zich voor de werkconferentie aanmelden via Ingrid Teunissen van Manen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Gelieve dit te doen uiterlijk 3 mei, er is plaats voor maximaal 30 personen en aanmelding is verplicht. Na aanmelding ontvangt u het definitieve programma.

Locatie : Eneco World, Marten Meesweg 5, Rotterdam