Agenda

Participatie in Windenergie
Donderdag, 08 december 2016 - Donderdag, 08 december 2016

Mede namens Oneplanetcrowd organiseert NWEA een bijeenkomst over participatie in windenergie. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 december 2016 vanaf 13.30 uur in Molen de Ster (Molenpark 3, 3531 ET) in Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst worden Europese ervaringen van de Wisepower en Crowdfundres initiatieven gedeeld. Het Wisepower initiatief heeft ervaringen uit verschillende Europese landen bij elkaar gebracht om de sociale acceptatie van windenergie te vergroten. Vanuit het Crowdfundres initiatief werken ontwikkelaars en crowdfundingplatformen samen om crowdfunding voor duurzame energieprojecten verder te ontwikkelen.

Daarnaast staan de praktijkervaringen met de gedragscode draagvlak en participatie wind op land centraal. De gedragscode is recent geëvalueerd en over de uitkomsten willen wij met elkaar in gesprek. Dit geldt ook voor concepten voor financiële burgerparticipatie. Als afsluiting willen wij graag Nederlandse best practices met elkaar in kaart brengen.

De bijeenkomst wordt ingeleid en begeleid door Leon Pulles (Oneplanetcrowd) en Rik Harmsen (NWEA).

Voor de praktijkervaringen gedragscode en financieel participeren, alsmede de Nederlandse best practices, zijn wij nog op zoek naar bijdragen vanuit het netwerk. Als u over uw ervaringen m.b.t. de gedragscode een pitch wilt verzorgen dan kunt dat melden bij Rik Harmsen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Voor pitches over ervaringen/ best practices m.b.t. financieel participeren kunt u zich aanmelden bij Leon Pulles (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In onderling overleg zal de invulling van uw bijdrage worden afgestemd.

Programma
13h30 Inloop
14h00 Introductie door Leon Pulles (Oneplanetcrowd)
14h05 Presentatie uitkomsten Europees Wisepowerproject door Joël Meggelaars (WindEurope)
14h30 Pitches ronde 1: praktijkervaringen van werken met de gedragscode wind op land
15h00 Presentatie crowdfunding voor energieprojecten door Maarten de Jong (CrowdFundRes)
15h30 Pitches ronde 2: praktijkervaringen financieel participeren 16h00 Interactieve sessie: identificeren Nederlandse best practices
17h00 Netwerkborrel
18h00 Afsluiting

Dit zijn de pitches:
Deltawind
Oneplanetcrowd
Pondera
Ventolines
Windcentrale
WindEurope
Windunie

Locatie : Molen de Ster (Molenpark 3, 3531 ET) in Utrecht
Meer informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.