NWEA logo

Agenda windenergie

Inloggen leden

Premiumleden NWEA:


Sponsorleden NWEA:

 

NWEA tweets

NWEA streeft naar meer windenergie

Lees verder >

NWEA telt meer dan 400 leden

Lees verder >

NWEA Offshore GreenDeal

Lees verder >

Publiekscampagne

Lees verder >

TKI Wind op Zee selecteert zes innovatieprojecten

10 januari 2013

Het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Wind op Zee heeft aan zes innovatieve projecten budget toegekend. Voor de toekenning van het budget was een tender uitgeschreven. De totale projectkosten zijn ongeveer 14 miljoen euro en worden gefinancierd door de participerende bedrijven met een bijdrage vanuit het TKI van 7,3 miljoen euro.

De toekenning op basis van de tender vond eind december 2012 plaats. Inmiddels is duidelijk geworden dat het TKI voor 2013 een budget van 11,4 miljoen euro toegewezen heeft gekregen voor het ondersteunen van nieuwe research & development projecten, die zijn gericht op het verlagen van de kostprijs van offshore wind en op het versterken van de positie van de Nederlandse industrie. Voor 2013 worden twee nieuwe tender rondes verwacht.

De zes projecten die een bijdrage ontvangen naar aanleiding van de tender 2012 staan in onderstaande tabel. 


Maatschappelijk verantwoord innoveren en demonstratiepark

Het TKI gaat daarnaast participeren in een project dat is gericht op maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI). Daarbij wordt onder meer gekeken naar maatschappelijke kansen voor wind op zee door synergie te zoeken met anderen, bijvoorbeeld de olie- en gassector of visserij. Het onderzoek daartoe wordt uitgevoerd door onderzoekers van TU Delft, TU Eindhoven en de RU Groningen. 
Ook zal het TKI komend jaar betrokken zijn bij de planvoorbereiding van een demonstratiepark offshore windenergie. Dit project, inmiddels project Leeghwater genoemd, komt voort uit het Innovatiecontract en uit de Green Deal Wind op Zee die is afgesloten tussen de Rijksoverheid en NWEA.

Het persbericht van het TKI over de toekenning van budgetten is hier te vinden.

Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA)

Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH  Utrecht
tel. 030-2316977
e-mail: info@nwea.nl

Nieuws feed NWEA

   

   

Nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres hier achter om u in te schrijven voor onze e-mail nieuwsbrief